WaterCool - Water is Cool
Website www.watercool.nl  WaterCool leverancier van water koelers, water coolers, water ontharders, water filters, drink water fonteinen, waterfilter systemen, omgekeerde osmose, waterkoelers, watercoolers, waterfilters, waterontharders voor bedrijf en particulier voor thuis in de woning, kantoor, horeca, recreatie !

WaterCool Waterwereld

BESTURING voor de regeneratie
De cabinet waterontharders kunnen zijn uitgevoerd met een microprocessor en regenereren gebruiksafhankelijk op volumebasis en/of op tijd. Hierbij wordt gekeken wat het waterverbruik is en bepaald daarmee wanneer er geregenereerd moet worden. Indien er binnen een bepaalde periode minder water wordt afgenomen dan ingesteld, voert de waterontharder toch een regeneratie uit.

 

BESTURING "Timer" Energie onzuinig


De tijdgestuurde timer heeft een microprocessorbesturing en de regeneratie wordt gestart op een vooringesteld tijdstip, standaard om 02.00 uur 's nachts, elke dag of om de 2...7 dagen. Energie onzuining regenereert ook als het niet nodig is vespild hiebij water en zout

 

BESTURING "Volume" Energie zuinig en comfortabel


De volumetrische timer heeft een microprocessorbesturing en de regeneratie start nadat een vooringestelde hoeveelheid onthard water is geleverd. Deze hoeveelheid wordt normaliter gelijk gesteld aan de capaciteit tussen 2 regeneraties van de waterontharder. Dit is het meest rendabele systeem voor waterontharders

 

BESTURING "Volume en tijd Energiezuinig en Comfortabel


De volumetrische- en tijdgestuurde timer heeft een microprocessorbesturing en de regeneratie start, op een vooringestelde tijdstip, bijv. 's nachts, nadat er sinds de vorige regeneratie meer dan een vooraf ingestelde hoeveelheid onthard water is geleverd. Deze hoeveelheid wordt normaliter gelijk gesteld aan de capaciteit tussen 2 regeneraties van de waterontharder.
Het moment van regenereren wordt automatisch bepaald door te kijken of de resterende periodecapaciteit nog voldoende is ten opzichte van het gemiddelde dagverbruik van de volgende dag.
Het gemiddelde dagverbruik zal automatisch bepaald worden door gedurende de periode van in bedrijf zijn, de waterverbruiken per dag op te tellen. Bovendien zal er na 4 dagen een geforceerde regeneratie uitgevoerd worden, indien in deze periode minder water is afgenomen dan de ingestelde periodecapaciteit.

Indien er gedurende een periode van 24 uur na regeneratie geen water is afgenomen, schakelt de timer automatisch om naar Stand bij-instelling. Bij de Stand bij-instelling wordt de geforceerde regeneratie uitgeschakeld, indien er na 96 uur geen water is afgenomen. De Stand bij-instelling wordt opgeheven indien er weer water wordt afgenomen. Wanneer er na die 96 uur weer water wordt afgenomen, wordt er eerst een regeneratie uitgevoerd.

Ten behoeve van de besturing WZ en SE is voor de meting van het volume onthard water een impulsgever in de uitlaat van de waterontharder opgenomen.

De microprocessorbesturing is voorzien van:

Een voorinstelbaar impulsentelwerk met automatische nulstelling, voor telling van de geleverde hoeveelheid onthard water, bij programmering volgens WZ en SE.

Een batterij voor het vasthouden van het ingebrachte programma bij stroomonderbrekingen. De batterij wordt automatisch opgeladen bij normaal bedrijf.

Een venster voor het uitlezen van de ingestelde capaciteit, de nog beschikbare capaciteit, het ingestelde regeneratietijdstip en de dagtijd.

Druktoetsen voor programmeren, uitlezen, reset en start van de regeneratie met de hand.

 

 

Waterontharder - Fleck Logix regeneratie besturing Timer, Volume

wp4aacab2c.jpg

Regeneratie van een water ontharder, ontkalker, verzachter

 

In een water ontkalker word het magnesium en calcium opgenomen door een harscilinder deze kan een bepaalde hoeveelheid ,,KALK”bevatten en is dan verzadigd door de hars cilinder te reinigen kan deze weer opnieuw magnesium en calcium (Kalk) opnene. Het reinigen van de hars cilinder noemt men regeneren, het regeneren gebeurd met een oplossing van zout en water ,,pekel” en word op omgekeerde wijze als de waterstroom door de cilinder geperst en het kalk houdende zoutwater naar het riool afgevoerd, zo is de hars cilinder schoon en kan deze weer een aantal liters water Afhankelijk van de inhoud van de hars cilinder reinigen ,,ontkalken’’ de levensduur van de hars cilinder is bijna onbeperkt afhankelijk van gebruik 10 tot 20 jaar

 

© WaterCool Nederland  |  HOME  |  SITEMAP | ONLINE  KOPEN | CONTACT  |                  

 

wp4ba64009.jpg
wp099decd8.gif
Waterontharders zijn milieu vriendelijk