WaterCool - Water is Cool
Website www.watercool.nl  WaterCool leverancier van water koelers, water coolers, water ontharders, water filters, drink water fonteinen, waterfilter systemen, omgekeerde osmose, waterkoelers, watercoolers, waterfilters, waterontharders voor bedrijf en particulier voor thuis in de woning, kantoor, horeca, recreatie !

WaterCool Waterwereld

Geschiedenis UVC / UV watersterilisatie
Sinds 1878 (Downes en Blunt) en 1891 (Schenk) weet men dat de ultraviolette ( UV ) golflengtes in het zonlicht een desinfecterende werking hebben en bijdragen aan het voorkomen van de verspreiding van infecties. Zonder dat men een verklaring had voor het bacteriedodende effect toonde de wetenschap aan dat het onzichtbare deel UVC van het zonlicht onder de 320nm deze werking had. Er kwam vast te staan dat dit deel van het zonlicht met UV - UVC watersterilisatie in staat is micro-organismen zoals bacteriën, schimmels, gisten en virussen te doden.

Doordat men sinds begin 1900 in staat was dit licht kunstmatig te produceren door middel van kwikdamp ontladingslampen, werd het gebruik van UVC-licht  een bekende desinfectiemethode die vandaag de dag in vele verschillende toepassingen wordt gebruikt. Voor zowel lucht-, water- als oppervlaktedesinfectie is UVC-licht een zeer goed, hygiënisch, milieuvriendelijk en economisch alternatief voor tal van andere desinfectie-methodes in diverse sectoren van de markt.

 

UV spectrum

 

oor de verschillende eigenschappen van de golflengtes in het UV-gebied, dat loopt van 100 tot 400 nm (nanometer), wordt het UV-gebied in de literatuur onderverdeeld in drie gebieden. UVA (zonnebank), UVB (psoriasis behandeling), en UVC (desinfectie). In golflengtes ingedeeld door de CIE (Commission Internationale de l'Eclairage) resp. 320-400nm, 280-320nm en 100-280nm. UVC heeft een sterk desinfecterende werking.
Micro-organismen zoals virussen, bacteriën, schimmels en gisten worden met het fotochemisch effect dat verkregen wordt door UVC-straling vernietigd of geïnactiveerd.

 

UVC Lampen

UV-C straling bereikt de aarde niet. Het is echter wel te produceren door o.a. kwikdampontladingslampen. Lagedruk kwikdampontladingslampen stralen ongeveer 30% van de opgenomen energie uit in het golflengte gebied van 254 nm, wat nagenoeg een maximale desinfecterende werking heeft en daarmee zeer efficiënt is. De lampen worden gemaakt van een speciaal glas dat ervoor zorgt dat de straling van 185 nm, die ook bij de kwikdampontlading ontstaat, door het glas uitgefilterd wordt waardoor ozonproductie niet meer mogelijk is. Onze lampen zijn tevens voorzien van een speciale coating die de intensiteit van de straling op minimaal 80% van de initiële intensiteit houdt tot 9.000 branduren.

Wij van WaterCool verkopen UV.C Lampen van hoogwaardige kwaliteit met 9000 branduren

Het huis is vervaardigd uit Inox 304 roestvrijstaal de binnenzijde is gepolijst zodat de reflectie een dubbele werking waarborgt.

Bij gebruik van UV.C sterilisatie is het van belang dat er voor de UV.C lamp een micronfilter geplaatst word om een optimale werking te garanderen . Bij de normale doorstroming van het water word een sterilisatie van 99,99% van de aanwezige bacteriën gegarandeerd

WaterCool heeft professionele systemen van 1 GPM 4 liter per minuut  tot 24 GPM 90 liter per minuut. Voor vijvers is er een vuistregel 3 watt per 1000 liter water

UV.C uitermate geschikt voor water sterilisatie en legionella preventie

Systenen met filters  en UVC voor drinkwater

 

Toepassingen :

 

• Drinkwater

• Watercoolers

Ijsblokjes machines

• Koelkasten met ijs en waterdispensers

• Koffie automaten

 

Complete behuizingen met UVC lampen van RVS

 

Van 6 watt 1gpm 2000 lit  tot 39 watt 24 gpm  15.000 lit

 

• Toepassingen:

• Drinkwater

• Douche

• Vijvers

• Aquarium

• Omgekeerde osmose installaties

UVC waterfiltratie - watersterilisatie, RVS behuizing

RVS 304 met gepolijste binnenzijde voor optimale werking

gezuiverd veilig drinkwater
gekoeld water voor de horeca
Waterfiltratie met UVC Water sterilisatie

 

Watersterilisatie door UV - UVC waterfilters

 

© WaterCool Nederland  |  HOME  |  SITEMAP | ONLINE  KOPEN | CONTACT  |                  

Een helder aquarium met uvc
Douchen zonder gevaar van legionella
Thuis van veilig drinkwater genieten