WaterCool - Water is Cool
Website www.watercool.nl  WaterCool leverancier van water koelers, water coolers, water ontharders, water filters, drink water fonteinen, waterfilter systemen, omgekeerde osmose, waterkoelers, watercoolers, waterfilters, waterontharders voor bedrijf en particulier voor thuis in de woning, kantoor, horeca, recreatie !

WaterCool Waterwereld

Water als levensbron

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 68% uit water afhankelijk van leeftijd en geslacht. Daarom is water ook belangrijk voor een mens en de bron van het leven, om voldoende water tot zich te nemen. Het menselijk lichaam verliest water door uitscheiding via zweet, tranen, urine, ontlasting, speeksel en ademen. Niet alleen drinken, maar ook voedsel bevat vaak een ruime hoeveelheid water.

 

Gezond water

Regelmatig drinken is van levensbelang. Zonder water droog je uit. Water drinken compenseert het vochtverlies dat onze vitale functies veroorzaken. Daarom heeft water als voedingsstof een belangrijke plaats in de voedselpiramide. Het is een symbool voor evenwichtige voeding. De mens heeft ongeveer 2,5 liter per dag nodig. Ongeveer 1,5 liter drinken we, de rest eten we. Veel water drinken is dus goed voor de mens. In water zitten geen calorieën, kleurstoffen, cholesterol, vet, suiker of cafeïne. Wel broodnodige mineralen als calcium (kalk) en magnesium voor de botten.

Water is gewichtig
We bestaan voor een groot gedeelte uit water. Het gewicht van een volwassene bestaat voor 60% uit water. Voor zuigelingen is water goed voor 70% van het gewicht. Een mens kan 30 dagen zonder voeding. Maar zonder water houd je het slechts vier dagen vol. Deze gegevens zeggen alles: water is enorm belangrijk voor ons lichaam.

 

Water en het lichaam
Dankzij water kunnen we de afvalstoffen uit ons lichaam verwijderen. Het regelt de lichaamswarmte (door transpiratie) en transporteert voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in ons lichaam. Tot slot is water nodig voor de werking van onze organen. 90% van de hersenen bestaat uit water, 79% van hart en longen, 76% van de spieren, 70% van de lever en 22% van de beenderen. Zelfs 10% van de tanden is water.

 

Bodemlagen
Het water zakt langzaam en soms wel 200 meter diep de grond in. De verschillende bodemlagen zuiveren het water op een natuurlijke manier. Daarnaast neemt het water tijdens zijn reis stoffen op. In de bodem zit onder andere calcium en magnesium. Deze stoffen bepalen samen de hoeveelheid kalk in het grondwater.

Op sommige plekken komt veel calcium en magnesium voor. Daar zal het drinkwater van nature veel kalk bevatten. Op andere plaatsen weer heel weinig. De hoeveelheid kalk bepaalt de hardheid van het water.


Water en kalk

Water leeft. Het is een product van de natuur en is constant in beweging. Nadat het als regen in de bodem is gezakt, pompen wij het op. De weg die het water aflegt is lang. De bron die wij voor uw drinkwater gebruiken is dan ook tientallen jaren, soms honderden jaren oud.

 

Hardheid
De hardheid van water wordt in Nederland uitgedrukt in Duitse graden hardheid (ºdH). De hardheid van het drinkwater in Nederland en België varieert van 4,76 ºdH tot 25,68 ºdH. Dit geeft de hoeveelheid kalk in water aan. Hiervoor hanteren de waterleidingbedrijven de volgende indeling:
0 tot 4ºD: zeer zacht water
4 tot 8ºD: zacht water
8 tot 12ºD: gemiddeld
12 tot 18 ºD: vrij hard water
18 tot 30 ºD: hard water


Gevolgen van kalk
Hard water kan vervelend zijn. Bij verhitting ontstaat kalkaanslag in apparaten zoals (af-)wasmachine en koffiezetapparaat. Die moeten dan ook vaker worden schoongemaakt.
Waterontharders zijn een goed middel om de levensduur van uw apparaten te verlengen.

Zacht water is niet gezonder dan hard water. Maar het is wel milieuvriendelijk. Verwarmingselementen met weinig kalkaanslag verbruiken minder energie. En hoe zachter het water des te minder wasmiddel hoef je te gebruiken.
 

Zuurgraad
De zuurgraad van het water wordt uitgedrukt in pH waarde. Als de waarde kleiner is dan 7 spreken we van zuur water. Is deze gelijk aan 7 dan is het water pH-neutraal. Ligt de zuurgraad tussen de 7 en 14 dan is het
water basisch. De zuurgraad van het drinkwater in Nederland en België varieert van 6,46 tot 8,17 pH.

 

De smaak van water

Hoe smaakt water? Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Sommige mensen vinden water uit de kraan het lekkerst. Anderen kiezen liever voor bron- of mineraalwater uit een fles. Waarin zit ’t verschil?

 

Bewerking
Je mag het predikaat bron- of mineraalwater voeren als je de bron van het water uitsluitend bewerkt door het te beluchten en te filteren. Dit zijn de twee bewerkingen die het overgrote deel van het drinkwater in Brabant ondergaat.

Wettelijke kwaliteitseisen
Bron- of mineraalwater hoeft alleen te voldoen aan de Warenwet. Hierin zijn voor ongeveer 15 stoffen de maximale hoeveelheden omschreven. Drinkwater uit de kraan moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen van de Waterleidingwet. Hierin staan voor wel 65 stoffen de maximale hoeveelheden vermeld.

Transport
Voor mineraalwater geldt dat het direct aan de bron in flessen moet worden gedaan. Bronwater mag eerst vervoerd worden. Per tankauto naar de bottelarij bijvoorbeeld. Of via het waterleidingnet naar u thuis!

Bron water uit de kraan
Drinkwater uit de kraan voldoet aan de strengste kwaliteitseisen. Het bevat precies de juiste hoeveelheid mineralen, natrium en kalium. Erg gezond! Door het toepassen van een
waterfiltersysteem kan men de laatse resten van vervuiling die zich in het water bevinden ( chloor, pesticiden, bezinksel enz,.. ) en vervuilingen die optreden tijdens het transport van het water via de waterleiding verwijderen men heeft bronwater van de eigen kraan

Het grootste verschil
Drinkwater uit de kraan is 1000 maal goedkoper dan flessenwater. U betaalt slechts 1 euro voor 1000 liter!

Het lekkerste water
Water smaakt het lekkerste als het koud is. Water uit een
watercooler aangesloten op de waterleiding is geen overbodige luxe. U spaart daarbij niet alleen veel geld maar ook veel plaats in de koelkast. Er zijn diverse soorten waterkoelers, inbouw koelers deze worden ingebouwd onder het aanrecht, countertop of tafelmodellen deze plaatst men op het aanrecht of op het buffet, losstaande watercoolers deze kan men vrijwel overal plaatsen en drinkfonteinen Deze zijn uitermate geschikt op plaatsen waar een groot aantal personen gebruik wil maken van gekoeld verfrissend drinkwater.

 

Vers water

Als u de kraan opendraait, stroomt er altijd vers drinkwater uit. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Een puur, natuurlijk product vol met gezonde bestanddelen. En de prijs? Daar hoeft u het niet om te laten. Voor gemiddeld nog geen 0,1 eurocent per liter wordt dit topproduct aan huis afgeleverd. Daarom is een waterkoeler met een aansluiting aan de waterleiding een goede investering.  Naar watercoolers

 

Water maken

Hebt u zich wel eens afgevraagd hoe drinkwater bij u uit de kraan komt?
 


 

 

 

 

 

 

 

Dagelijks zijn veel mensen met Water bezig met de productie en de distributie van het drinkwater.

Winning van grondwater
Wij maken drinkwater door het zuiveren van grondwater. Het grondwater pompen wij uit de diepe grondlagen omhoog en vervoeren het naar het filtergebouw. Dat grondwater kan wel 40 tot 200 meter diep in de grond zitten.

Zuivering
Nadat we het grondwater hebben opgepompt, zuiveren we het tot
drinkwater. Het zuiveren gebeurt in twee stappen: beluchten en filteren van het water. Door het toevoegen van lucht aan het grondwater, worden gassen (zoals CO2 en zwavelwaterstof) uit het water verdreven en vormt het opgeloste ijzer in het grondwater zich tot vlokjes. Daarna gaat het water door zandfilters. Het ijzer blijft achter in de filter en het water zakt er doorheen. Om het water langer te kunnen bewaren en het lekkerder te laten smaken, voegen we er nog wat zuurstof aan toe. Na dit proces is het drinkwater klaar.

Opslag
Het schone drinkwater wordt opgeslagen in opslagkelders, zogenaamde reinwaterkelders.

Transport
Vanuit de reinwaterkelders pompen we het drinkwater onder druk het leidingnet in. Deze leidingengen kunnen bestaan uit PVC, asbest of lood. Het water heeft vaak een hele weg af te leggen voor dat ze uw bedrijf of woning bereiken.
Waterzuivering op de plaats van consumptie is geen overbodige luxe

 

waterzuivering

Water de bron van het leven

watervan de waterleiding

 

 

© WaterCool Nederland  |  HOME  |  SITEMAP | ONLINE  KOPEN | CONTACT  |