WaterCool - Water is Cool
Website www.watercool.nl  WaterCool leverancier van water koelers, water coolers, water ontharders, water filters, drink water fonteinen, waterfilter systemen, omgekeerde osmose, waterkoelers, watercoolers, waterfilters, waterontharders voor bedrijf en particulier voor thuis in de woning, kantoor, horeca, recreatie !

WaterCool Waterwereld

Waterdetectie alarm unit voor lekkage en wateroverlast

Onverwachte wateroverlast door regen of overstroming kan veel schade aanrichten.

Denkt u bijvoorbeeld aan:

 

 archiefruimtes (kelders)

 recreatie faciliteiten

 technische ruimtes

 opslagmagazijnen

 verstopte afvoeren

 fabrieksinstallaties

 lekkages boven plafonds

 drukkerijen, papieropslag

datacenters, computervloeren

Snel maatregelen nemen, dankzij elektronische vochtdetectie

Deze alarmunit werkt met speciaal sensorlint, dat de aanwezigheid van water kan detecteren. Enkele druppels zijn al voldoende om het gevoelige alarm te activeren. De gevoeligheid is overigens instelbaar, ter voorkoming van vals alarm (bijvoorbeeld door incidentele condensatie).

Zodra de circuitweerstand beneden de ingestelde waarde komt, gaat het rode lampje branden en wordt het ingebouwde relaiscontact geactiveerd.

Voor watervoerende leidingen

Speciaal voor watervoerende leidingen is er een aanlegvoeler, zie foto. Bij lekkage of condensatie geeft deze een signaal door naar de alarmunit.

Toepassingen van deze NVPF-16 zijn onder meer het bewaken van (kantoor)ruimtes met koelplafonds en kwetsbare leidingen.

 

Werking, signalering en foutmelding

Deze alarmunit meet continu de elektrische stroomgeleiding in de aangesloten sensor circuits. Men kan tot 200 m detectielint aansluiten, zodat het mogelijk is een groot oppervlak te bewaken. Verschillende meetcircuits (in afzonderlijke zones) kunnen in serie worden geschakeld.

Het katoenen sensorlint is 20 mm breed en verkrijgbaar op rollen van 10 en 25 m. Dit lint kan aan de onderzijde tegen
watervoerende leidingen worden aangebracht of (bijvoorbeeld) worden vastgeniet aan plafondbalken. Met een speciale kit is bevestiging op een betonvloer mogelijk, zoals in technische ruimtes, archiefkelders, of onder een verhoogde computervloer.

Het NVP alarmsysteem werkt zonder programmeren en is beveiligd tegen sabotage en storingen. Bij kortsluiting of onderbreking van het sensorcircuit geeft de unit automatisch een foutmelding.

 

 

Alarmuitgang met potentiaalvrij wisselcontact

De potentiaalvrije uitgang (het schakelcontact) kan dienen als input voor een gebouwbeheersysteem of een telefoonmelder. Uiteraard is het ook mogelijk een lampje of akoestisch signaal (op afstand) in te schakelen. Desgewenst kan men rechtstreeks een 230 V pomp of afsluitklep op de alarmunit aansluiten.

WaterCool levert een bijpassend 230 V magneetventiel (met 1/2" of 3/4" binnendraad), dat automatisch de toevoerleiding afsluit zodra er lekkage optreedt. In normale toestand (leiding geopend) krijgt het magneetventiel geen spanning. Toepassingen o.a. technische ruimtes en beveiligen van spoelinstallaties of waterverbruikende (productie)machines.

 

 

Waterdetectie Alarm bij wateroverlast

 

 

© WaterCool Nederland  |  HOME  |  SITEMAP | ONLINE  KOPEN | CONTACT  |                  

waterdetectie
alarm bij wateroverlast
wateroverlast