WaterCool - Water is Cool
Website www.watercool.nl  WaterCool leverancier van water koelers, water coolers, water ontharders, water filters, drink water fonteinen, waterfilter systemen, omgekeerde osmose, waterkoelers, watercoolers, waterfilters, waterontharders voor bedrijf en particulier voor thuis in de woning, kantoor, horeca, recreatie !

WaterCool Waterwereld

Waterfilters voor Boten caravans en campers

Waterfilters voor Boten, caravans of campers

Een waterfilter voor de boot, caravan, de camper of op de camping, is geen overbodige luxe. Vaak staat het water in de voorraad tank van de boot, caravan of kampeerauto lang stil en kunnen zich ongewenste bacteriën vormen en is een waterfilter geen overbodige luxe. In sommige landen zijn nog niet alle leidingnetten gemoderniseerd. Hierdoor kunnen verontreinigingen uit de grond het leidingnet binnendringen, waardoor het water niet meer geschikt is voor consumptie. Ook de warmte kan ertoe bijdragen dat het drinkwater, door bacteriegroei, zorgt voor ongewenste maag- en darmklachten

 

drinkwater door destillatie voor thuis en onderweg
Waterfilters voor zuiver drinkwater op de boot inde caravan of camper

De mogelijkheden van de losse waterfilter elementen

Sediment filtratie

Sediment ( bezinksel ) filtratie wordt toegepast om fijne tot grovere deeltjes uit water te filteren door middel van de traditionele fysieke scheidingtechniek.

Afhankelijk van de keuze van het filtratieniveau kunnen o.a. de volgende sedimenten worden verwijdert:

Amoeben, Zand sedimenten, Roestdeeltjes, Fijne metaaldeeltjes, Verfresten (pigmenten), Gedeeltes van bacteriën en virussen ,enkele colloïdale en micro-organismen.

 

Carbon waterfilter

aktief granulaat koolstoffilter van kokosnoot beste koolstoffilters voor de verwijdering van  chloor ,bijsmaak, geuren , verwijderd pesticiden, benzeen, toxische stoffen verontreinigingen, biociden en andere chemicaliën tot 99%. Enorme verbetering van de smaak en geur.

hoe langer het water contact maakt met het aktieve koolstof hoe beter het resutaat

 

Post carbon waterfilter

Koolstoffilter: filter die nare smaakjes en geurtjes verwijdert om de kwaliteit van het drinkwater te verbeteren.

 

Ionen  waterfilter

hoog fitratie door ionisatie KDF 55D, KDF 85D de laatste ontwikkeling op het gebied van waterzuivering, verwijderd ijzer, koper, nikkel, cadmium, aluminium, lood en waterstof sulfide en voorkomt de groei van bacterien, algen, schimmels, en andere micro organismen en verzacht tevens het water

 

De waterfilters kunnen zelf worden samen gesteld naar uw eigen wensen.

Wij maken voor u het filter of filters die u benodigd om uw water in de caravan, de kampeerauto of in de boot

Dit kan een enkel filterhuis zijn of meerdere afhankelijk van uw wensen en de omstandigheden wij koppelen voor u de filterhuizen en voorzien deze van de gewenste filters en leveren de juiste aansluitstukken u kan uw filter dan monteren tussen de waterleiding na de drukpomp en voor de verbruiker

Omgekeerde osmose zuiver water voor camper of boot

Ook omgekeerde osmose is een goede oplossing voor zuiver drinkwater en eventueel om van zeewater drinkwater te maken.

Er zijn een paar opties

• Een portable omgekeerde osmose

• Een countertop alles compleet in een behuizing welke u door het jaar thuis kan gebruiken en tijdens de vakantie periode meeneemt op reis.

• Een vaste omgekeerde osmose installatie

• Omgekeerde osmose installatie ook op 12 / 24 volt  

portable waterfilter voor de vakantie
Omgekeerde osmose installatie voor boten

Drinkwater van zee of oppervlakte water door destillatie

Enkel water uit diepe bronnen van uitzonderlijke zuiverheid kan nog dienst doen als drinkwater – maar dan ook alleen voor wie het rechtstreeks uit de bron kan drinken. Eens bewerkt, gefilterd, gebotteld, en langdurig opgeslagen in magazijnen en winkels (dikwijls in plastic flessen en containers) heeft het al zijn vitaliteit en zuiverend vermogen verloren. Het flessenwater dat uiteindelijk in de huiskamer terechtkomt, is slechts een tweede-, derde- of vierderangswater, dat eerder een belasting voor het lichaam vormt dan een gezondheidskuur.
 

Destillatie

water distillatie ook wel destillatie is een natuur verschijnsel als het water verwarmd word verdampt het en word een gasvorm waterdamp, alleen het zuivere water verdampt, als de dampvorm afkoelt word het weer vloeibaar water maar nu zuiver, voor het ontzouten van zeewater, het zuiveren van andere waterbronnen voor gegarandeerd zuiver drinkwater.

 

Principe.

Waterdestillatie,is een techniek om twee of meer stoffen in een oplossing te scheiden gebaseerd op het verschil in kookpunt van deze stoffen. (Het woordenboek kent de schrijfwijzen destilleren en distilleren. Bij de vervaardiging van alcoholhoudende dranken is het gebruikelijk van distilleren te spreken. Distilleerderij; gedistilleerd.)

Wanneer twee vloeistoffen zijn gemengd zal, wanneer men het mengsel voorzichtig kookt, normaal gesproken van de twee stoffen die met het laagste kookpunt iets meer verdampen dan de andere. In de dampfase is dan een hogere fractie van deze laagkokende stof aanwezig dan in het oorspronkelijke mengsel, en in de achterblijvende vloeistof een hogere fractie van de hoogkokende stof. Door de damp af te voeren en te condenseren in een ander vat kan men zo een scheiding maken tussen de twee verbindingen.

 

Een destillator is ook ideaal voor noodgevallen onderweg of aan boord

Voor vragen of samenstelling van uw waterzuivering op de boot de caravan of de kampeerauto  neem dan contact met ons op

veilig drinkwater op boot
drinkwater filter
Waterfilters voor recreatie boten, caravans, campers

 

 

© WaterCool Nederland  |  HOME  |  SITEMAP | ONLINE  KOPEN | CONTACT  |                  

doorstroom waterfilters