WaterCool - Water is Cool
Website www.watercool.nl  WaterCool leverancier van water koelers, water coolers, water ontharders, water filters, drink water fonteinen, waterfilter systemen, omgekeerde osmose, waterkoelers, watercoolers, waterfilters, waterontharders voor bedrijf en particulier voor thuis in de woning, kantoor, horeca, recreatie !

WaterCool Waterwereld

werking van een waterontharder

Waterontharders voor thuis in de woning

Door het plaatsen van een waterontharder thuis in de woning krijgt u extra comfort in huis het water word onthard en u kan genieten van kalkvrij en zacht water

Door middel van een ionen uitwisselings waterontharder kan de hardheid van uw water worden verlaagd,en de kalk worden verwijderd. Het calcium en magnesium, welke voor hard water zorgen, worden uit het water gehaald en binden zich aan het ionenhars, deze uitwisseling is een omkeerbaar proces, tijdens het regenereren van het hars in de waterontharder wordt de ‘hardheid’ van het hars losgehaald d.m.v. het spoelen met zout water (NaCl-zout of Broxo zout) en afgevoerd naar het riool.

 

Zo werkt een waterontharder

De werking van de waterontharder berust op basis van ionen uitwisseling. Dat betekent dat calciumionen worden vervangen door natrium ionen.
Voor particulier gebruik werken we meestal met een compacte installatie. Een compacte waterontharder bestaat uit de volgende onderdelen.

1. Een cilinder gevuld met harsfilter

2. De kunststof behuizing en zoutvoorraadvat

      3. De besturing

De cilinder staat in de kunststof zoutbak en is gevuld met hars. Deze kunsthars heeft de eigenschap om de kalk ionen vast te houden. Zodra de hars verzadigd is met kalkionen regenereert de ontharder volautomatisch. Dit kan zowel via een tijdsturing als op een volumesturing.
Vooraf aan de regeneratie wordt er door middel van water en zout een pekeloplossing aangemaakt. Tijdens de regeneratie zuigt de installatie de pekeloplossing door het harsfilter. De hars laat dan de calciumionen los en bindt de natriumionen. Vervolgens wordt het pekelwater weggespoeld en de ontharder is weer gereed voor zijn werking.
Mits de ontharder goed verzorgd wordt, heeft de hars een levensduur van minimaal 20 jaar.

Het zoutvoorraadvat wordt gevuld met regeneratiezout en dient regelmatig te worden gecontroleerd op de nodige voorraad zout en zonodig te worden bijgevuld. Bij een gemiddeld apparaat en verbruik zal deze handeling èèn maal in de twee tot vier maanden nodig zijn.

De besturing van de machine bepaalt aan de hand van een tijdsturing of volumemeter wanneer er geregenereerd moet worden. Ook zorgt het voor de juiste verloop van het in en uitgaande water, de afvoer van het spoelwater en het vullen met water van het zoutvat. Het regeneratieproces werkt op de waterdruk van het leidingwater.

Makkelijk te installeren

De waterontharder voor een particulier huishouden dient over het algemeen aangesloten te worden direct achter de watermeter. Op deze wijze heeft u gerarandeerd door uw hele woning zacht water.
Voor de afvoer van het spoelwater dient de ontharder aangesloten te worden op een afvoer van b.v. een wastafel, keuken, wasmachine of direkt op een bestaande afvoerleiding.
Natuurlijk kan onze eigen technische dienst de plaatsing keurig voor u verzorgen, er bestaat echter ook de mogelijkheid om deze plaatsing zelf uit te voeren. Voor de werking en de aansluiting wordt natuurlijk een uitgebreide beschrijving meegeleverd.

Plaatsingskosten zijn afhankelijk van uw situatie en kunnen wij graag voor u in een offerte meenemen

1

2

3

Meer ontspannen gevoel na bad of douche met zacht water.

 

Zacht water in de badkamer voor een zachte huid, zachte was glanzend haar, minder shampoo gebruik, geen kalk aanslag op het sanitair en kranen.

 

Ramen wassen zonder strepen of kalk vlekken.

 

Zacht water in de keuken geen kalk aanslag meer op tegels, glanzende vaat uit de vaatwasser zonder extra toevoegingen van glansdroger, glanzende vaat ook bij gewoon gewoon afwassen , kalkvrij water voor het strijkijzer, de koffie zetter

 

Voor de wasmachine geen kalk aanslag op verwarmingselement, zachte handdoeken en kleding , minder slijtage aan handdoeken en kleding.

 

De auto wassen zonder kalkvlekken  

De toepassingen van een waterontharder thuis in de woning:

 

Toepassingen in de Horeca, kantine:

 

Voor de vaatwasser glanzende glazen en vaat

Voor spoelwater van de glazen

Voor de wasmachine zachte handdoeken en textiel

Voor het  streeploos wassen van de ramen

Glanzend kalkvrij sanitair

Met een waterontharder in de woning heeft u Glazen zonder kalkresten
schone vaat  / schone glazen met een waterontharder
zachte handdoeken met een water ontharder
zachte huid en zachte was met waterontharders, een waterontharder in de woning zorgt voor zacht water in het hele huis

Waterontharder ! Waterontharders voor thuis in de woning

 

 

© WaterCool Nederland  |  HOME  |  SITEMAP | ONLINE  KOPEN | CONTACT  |                  

Ionenhars waterontharder
wpd57e678e_0f.jpg
wp52a0dffd_0f.jpg
wpeef577a4_0f.jpg
Kalkvrij sanitair met een ontharder